despre-durerea-de-dinti

Cum tratez durerea de dinti cu remedii naturale

Dupa cum stim durerea de dinti este cea mai intensa si mai putin suportabila durere. Cu totii stim cat de greu este atunci cand ne doare unul sau mai multi dinti si nu avem posibilitatea de a merge la dentist( pentru ca e noapte ori e in concediu) pentru un tratament.

Sigur, exista analgezice care rezolva problema, temporar, insa administrarea acestor medicamente, pe termen lung, poate cauza reactii adverse, mai mult sau mai putin grave.

Asadar, echipa noastra iti vine in ajutor cu acet articol in care te sfatuieste cum sa tratezi durerea de dinti cu remedii naturale:

  • Busuiocul: o infuzie de busuioc, realizata din 3-4 linguri de frunze de busuioc inmuiate in apa poate ajuta impotriva durerilor de dinti cauzate de o carie sau poate ameliora durerea.
  • Patrunjelul: mestecarea frunzelor de patrunjel pentru cateva minute diminueaza sau reduce intensitatea durerii.
  • Cuisoarele: uleiul esential de cuisoare sau chiar cuisoarele mestecate au un efect de amortire a zonei dureroase.
  • Ceapa: ceapa cruda este utila pentru eliminarea inflamatiei gingiilor.

dureri-de-dinti

Acestea sunt sfaturi utile de remedii naturale pentru a stopa o situatie de durere excesiva, in cazul in care nu se poate ajunge la dentist. Pentru rezolvarea definitiva a problemei consulta neaparat medicul dentist.

Cum sa am o dantura sanatoasa

In acest articol echipa noastra va expune cativa pasi despre cum sa aveti o corecta igiena orala si cum sa aveti o dantura sanatoasa:

  1. Spalati-va pe dinti de cel putin 2 ori pe zi, dimineata, dupa micul dejun, si seara inainte de a va baga in pat. Ideal ar fi daca ati reusi sa va spalati pe dinti si dupa pranz.
  2. Periati-va dinti pentru cel putin 2 minute, de la gingie in pozitie verticala; periati atat pe suprafata exterioara a dintelui cat si pe cea interioara.
  3. Preferati periuta cu peri medii daca nu aveti probleme speciale in locul celei cu peri mori in cazul in care aveti gingii sensibile. Periuta cu peri tari nu este recomandata de medicii stomatologi.
  4. Inlocuiti periuta de dinti la fiecare 2 luni sau si mai des daca perii sunt deformati.
  5. Folositi ata dentara cel putin o data pe zi, de preferat seara. Ata dentara trebuie usor trecuta printre dinti urmand forma naturala a acestora si nu trebuie frecata de gingii pentru a evita deteriorarea. Dupa utilizare, clatiti.
  6. Care pasta de dinti? Depinde de exigentele fiecaruia. Ideal ar fi sa cereti sfatul medicului stomatolog.
  7. Apa de gura nu este esentiala si nu poate inlocui utilizarea periutei de dinti. Cu toate acestea, in unele cazuri poate fi utila de exemplu atunci cand aveti gingiile sensibile. Multi o folosesc pentru a ascunde problemele respiratiei urat mirositoare. In eventualitatea utilizarii si alegerea apei de gura este recomandat sa cereti sfatul medicului dentist.
  8. Mergeti la dentist o data pe an chiar daca nu aveti probleme speciale. O vizita anuala este de fapt recomandata pentru prevenirea cariilor dentare sau alte probleme. Folositi-va de aceasta vizita pentru a cere sfaturi despre cum sa aveti grija de propria dantura si de propriile gingii.
  9. A avea grija de propria gura inseamna sa urmati o dieta care nu favorizeaza aparitia problemelor dentare de exemplu evitarea consumului excesiv al bauturilor racoritoare carbogazoase, ale produselor zaharoase; nu consumati alcool si nu fumati.
  10. In cazul speciale, daca sunteti in afara casei si nu aveti posibilitatea de a va spala pe dinti puteti utiliza o guma de mestecat fara zahar pentru a improspata gura. Insa acest lucru nu trebuie sa devina o obisnuinta pentru ca guma de mestecat nu exercita aceeasi actiune igienica precum periuta de dinti.

In cele din urma nu neglijati igiena orala a copiilor dumneavoastra. Copiii ar trebui dusi la dentist inca de cand sunt foarte mici fie pentru a preveni orice perturbare a dintisorilor fie pentru a-i educa sa aiba o corecta igiena orala.

Copyright Cosmina Blog 2023
Shale theme by Siteturner