despre-paduchi

Cum recunoastem si cum sa tratam paduchii la om

Paduchii sunt o reala calamitate: din primele zile ale anului scolar pana in ultima zi de scoala nu cruta nici o clasa, de la camin la gimnaziu. Paduchii nu au preferinte in ceea ce priveste lungimea ori igiena parului si, de la aparitia lor, toate capetele care sunt in apropiere pot fi victime. Dar ce sunt de fapt paduchii?

Cum putem sti daca micutul nostru a luat paduchi? Cum recunoastem paduchii? Cum se trateaza paduchii sau cum se evita? Acestea sunt intrebari pe care toti parintii si le pun mai devreme sau mai tarziu; citind acest articol propus de echipa noastra vei afla raspunsurile la aceste intrebari.

Paduchii sunt mici insecte gri cu sase picioare care, in cazul paduchilor de cap, traiesc in zona urechilor si a gatului unde temperatura este mai scazuta si se hranesc cu sange uman. Acestia nu sar insa merg foarte repede, sunt buni inotatori si se elimina destul de greu. Se crede, in mod gresit, ca paduchii provoaca mancarime in timp ce acest lucru este, de fapt, rezultatul unei reactii alergice la saliva pe care insecta o injecteaza in pielea noastra atunci cand se hraneste.

tratamentul-pentru-paduchi

Paduchii se iau de la un copil la altul prin contact direct sau prin folosirea in comun a obiectelor contaminate, de aceea medicii recomanda ca micutii sa fie invatati sa nu impartaseasca imbracaminte, in special tricouri, bluze si esarfe.

Cea mai buna prevenire este aceea de a inspecta atent si frecvent capul copilului cu ajutorul unui pieptene cu dinti desi si a unei lupe. La fel de importanta este afrontarea problemei cu un tratament specific inca de la primele simptome: copilul se scarpina frecvent in cap si stirea ca la scoala au aparut cazuri de copii infestati cu acesti paraziti. Monitorizarea si tratarea precoce a paduchilor sunt cele mai eficiente masuri pentru a preveni raspandirea acestora.

Cea mai eficienta solutie pentru eliminarea lindinilor si a paduchilor este aceea de a pieptana parul umed cu un pieptene cu dintii foarte desi ( pieptene anti-paduchi).

Se poate, de asemenea, sampona parul cu un sampon impotriva paduchilor; acesta insa trebuie folosit cu moderatie intrucat este foarte agresiv pentru scalp si poate provoca mancarime.

Unde sa cautam paduchii? La nivelul scalpului, in zona urechilor, pe ceafa/gat si pe partea superioara a capului.

Cum sa ne tratam de paduchi

Exista numeroasa tratamente eficiente pentru eliminarea paduchilor si a lindinilor; toate contin insecticid care ucide parazitii insa sunt agresive pentru scalp.

Produsul impotriva paduchilor se aplica imediat ce se gasesc lindini ( ouale paduchilor) sau paduchi in parul micutului respectand timpul de aplicare recomandat sau indicat pe ambalaj.

Este recomandata eliminarea lindinilor prin pieptanarea parului, suvita cu suvita, folosind acelasi pieptene cu dinti desi si indepartarea manuala a acestora.

Tratamentul trebuie repetat dupa 7-10 zile pentru eliminarea lindinilor care au supravietuit primului tratament si este necesara continuarea pieptanarii frecvente.

In cazul in care dupa al doilea tratament problema persista incearca sa elimini paduchii cu un produs nou cu un ingredient activ diferit.

Copyright Cosmina Blog 2023
Shale theme by Siteturner