durerile-renale

Cum sa tratez afectiunile renale

Gustoasele cirese au multiple beneficii pentru sanatate, dar nici cozile lor nu sunt de lapadat; ele fiind bogate in saruri de potasiu, saponine, derivati flavonici si taninuri.

Cozile de cirese au efecte diuretice ( datorita continutului de saruri de potasiu si flavonoide), astringente si antidiareice ( datorita taninului), dar si proprietati depurative, antifebrile si antiinflamatoare.

Ceaiul din cozi de cirese este recomandat in afectiunile renale (pielite, nefrite, pielite, cistite, uretrite, retentie urinara, colici renali, infectii renale etc), afectiuni ale aparatuui digestiv ( diaree, ascita), reumatism, guta, artrite, prevenirea aterosclerozei si pericarditei, tratarea edemelor si a celulitei. Pentru un efect diuretic si antiinflamator fierbe o mana de cozi de cirese intr-un litru de apa, apoi bea trei cesti pe zi.

Efectul diuretic al ceaiului de cozi de cirese se mareste in cazul in care acestea se amesteca cu frunze de merisor, coada calului, teci de fasole, matase de porumb si seminte de macese. Cura de ceai din cozi de cirese trebuie sa dureze minim 10-14 zile atunci cand se urmaresc efectele depurative si antiinflamatoare. Infuzia de cozi de cirese se bea si contra tusei, a durerilor de stomac si lumbago.

Cum sa tratez afectiunile urinare

Din categoria ” cum sa-mi mentin organismul sanatos” iti prezentam splinuta, o planta medicinala cu care pot fi tratate problemele urinare.

Splinuta este considerata ca fiind deosebit de eficienta in tratarea problemelor rinichilor, dar si afectiunilor urinare fiind o planta cu proprietati astringente, diuretice, expectorante, colagoge, antiinfectioase, antidiareice, calmante, cicatrizante si antihemoragice. Aceasta se datoreaza efectului diuretic care favorizeaza eliminarea nisipului sau calculilor de la rinichi si de la vezica urinara.

De asemenea, planta trateaza hemoragiile intestinale si inflamatiile intestinului subtire. In medicina alternativa, splinuta este folosita pentru tratarea si vindecarea reumatismului, artritei si in curele de dezintoxicare. De la aceasta planta se folosesc atat florile, cat si frunzele pentru prepararea soluției apoasă ( ceaiuri, tincturi) obținută prin fierberea ei, în vederea extragerii principiilor active din aceasta.

Copyright Cosmina Blog 2023
Shale theme by Siteturner