alegerea-fondului-de-ten

Cum sa aleg fondul de ten potrivit

Fondul de ten este un produs indispensabil pentru un machiaj de succes. Astazi exista numeroase astfel de produse in comert. Afla cum sa alegi fondul de ten potrivit culorii pielii tale si urmeaza sfaturile utile propuse de echipa eCumSa pentru o aplicare perfecta.

Cum sa aleg fondul de ten potrivit

Fondul de ten se alege in baza culorii naturale a pielii, pentru a obtine un efect natural. Nuanta fondului de ten nu trebuie sa fie mai inchisa decat cea a pielii tale pentru a nu face constrast cu pielea de pe gat. Pentru un make-up de succes alege un fond de ten cu o jumatate de tonalitate mai deschisa decat culoarea pielii tale pe care sa-l aplici pe obraji, curba nasului, barbie si frunte.

Daca ai pielea deschisa la culoare mizeaza pe transaprenta evitand fondurile de ten in nuante prea deschise care fac ca fata sa arate pala.

Daca, in schimb, ai tenul pal, alege un fond de ten sub forma de pudra care se imbina perfect cu pielea.

cum-alegi-fondul-de-ten-perfect

Testeaza fondul de ten inainte de achizitionare asftel: aplica fond de ten pe maxilar in zona cea mai apropiata de gatsau in zona interna a pulsului. Se va lua un esantion de produs pe degete sau pe un buretel de aplicare si se va aplica intr-una din zonele spuse mai sus.

In cazul in care culoarea fondului de ten se va potrivi cu culoarea pielii tale nu se va nota nici o diferenta intre culoarea fondului de ten si cea a pielii tale; inseamna ca alegerea facuta este cea potrivita, dar daca se va vedea diferenta de culoarea inseamna ca nuanta fondului de ten ales nu este potrivita pentru tine, deci mai cauta.

Cum sa acopar imperfectiunile de pe fata cu corectorul

Ni se intampla tuturor sa avem mici imperfectiuni pe fata: cosuri, cearcane accentuate sau pete pe piele, insa machiajul ne ajuta sa le acoperim si sa le facem aproape invizibile doar daca stim sa folosim o buna tehnica si corectorul potrivit. Asadar echipa eCumSa ne vine in ajutor cu acest articol in care ne sfatuieste cum sa acoperim imperfectiunile de pe fata cu corectorul.

Pentru a acoperi imperfectiunile de pe fata avem nevoie de un corector ( colorat), o pensula plata, fond de ten si pudra.

Cel mai important pas este alegerea corectorului; multe persoane cred ca o nuanta naturala sau un simplu fond de ten poate acoperi in mod corect o imperfectiune: nimic mai gresit! Fiecare imperfectiune are nevoie de corectorul potrivit nu atat in consistenta cat in culoare.

Daca trebuie sa acoperim un cos sau orice alta imperfectiune ce tinde sa inroseasca pielea, cum ar fi acneea rozacee sau vase de sange sparte, vom opta pentru un corector de culoare verde. Verdele fiind complementar al lui rosu, estompeaza roseata. Corectorul nu se va vedea, caci odata uscat, se va acoperi cu un fond de ten, ceea ce-l va face, practic, invizibil.

Daca in schimb problema sunt cearcanele trebuie sa alegem un corector in nuante de galben. Odata aplicat va atenua semnificativ culoarea verzuie din jurul ochilor; culoare tipica pentru ochii obositi. Si daca am exagerat cu soarele? Exista o solutie si pentru asta: corectorul albastru. Corectorul albastru elimina acea pigmentatie portocalie tipica pielii prea bronzata sau prea colorata de produse autoabronzante.

Odata ales corectorul, continuam cu acoperirea imperfectiunilor de pe fata: cu o pensula plata luam o cantitate mica de produs si aplicam pe imperfectiunea/ zona de acoperit. De amintit este sa nu exageram cu cantitatile de produse cosmetice aplicate caci, in loc sa acopere imprefectiunile, nu vor face decat sa le accentueze si mai mult.

Dupa ce corectorul s-a uscat continuam cu aplicarea fondului de ten obisnuit ( daca nu sti cum se alege fondul de ten click aici) si fixam totul cu un strat fin de pudra ( pudra minerala in cazul in care pielea este lucioasa). Acum suntem pregatite, perfecte si sigure pe noi sa ne continuam ziua.

Copyright Cosmina Blog 2023
Shale theme by Siteturner